OLEJ Z NASION MARCHWI

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 10,49 zł 10.49
ilość + -szt.
dodaj do przechowalni

towar niedostępny

* - Pole wymagane
Ocena: 4.88129
Producent: EU
Kod produktu: OL.March

Opis

 Olej z nasion marchwi nierafinowany, zimnotłoczony

 

Skład INCI: Olej z nasion marchwi Daucus Carota Sativa Seed Oil

 

Data ważności: 08.01.2025 Nr Partii:09012024

Data ważności: 10.08.2024 Nr Partii:10082023 

 

Olej z nasion marchwi (Daucus Carota Oil) uzyskiwany  w procesie tłoczenia na zimno nasion marchwi zwyczajnej (dzikiej). Charakteryzuje go intensywny pomarańczowy kolor. Jest niezwykle delikatnym olejem dla skóry o dużych właściwościach utrzymywania nawilżenia w komórkach naskórka. Jest lekki i łatwo się rozsmarowuje, dobrze wchłania, nie pozostawia na skórze tłustego filmu i nie zatyka porów. 

Dla kogo?

Naturalny olej z marchwi znajduje zastosowanie w pielęgnacji cery suchej, odwodnionej, zniszczonej, dojrzałej z oznakami starzenia, przesuszonej i tracącej jędrność. Witaminy A i E wykazują działanie przeciwzapalne i przeciwalergiczne, dzięki czemu olej przeznaczony jest również do cery tłustej, trądzikowej, problemowej z nadmierną produkcją sebum oraz w przypadku problematycznej skórzy głowy. Polecany również dla osób o jasnej karnacji, które chcą uzyskać efekt delikatnej opalenizny i naturalny złocisty blask. 

Właściwości i zastosowanie

Zawarty w olejku beta-karoten doskonale nawilża, olej zapobiega nadmiernej utracie wody oraz reguluje działanie gospodarki wodno-lipidowej, dzięki temu sprawdzi się zarówno do skóry odwodnionej oraz z nadmierną produkcją sebum. Skutecznie utrzymuje właściwy stopień nawilżenia warstwy rogowej naskórka.

Olej z marchwi dodatkowo odmładza i rozświetla naskórek, ale również poprawia i wyrównuje koloryt skóry sprawiając, że cera staje się jedwabista o delikatnym brzoskwiniowym zdrowym odcieniu. . Nadaje skórze delikatny efekt opalenizny, dlatego możesz stosować go jako samoopalacz. Bogaty w naturalny retinol (witamina A), który działa regenerująco.


Dzięki właściwościom oksydacyjnym oleju z marchwi zwiększa on elastyczność i jędrność zapewniając młody wygląd, opóźnia proces starzenia się skóry oraz redukuje nawet głębokie zmarszczki i zapobiega powstawaniu nowych. Dzięki wysokiej zawartości witamin z grupy B, witamin A, B, C, E i F, przeciwutleniaczy oraz bogactwie kwasów tłuszczowych (linolowy, palmitynowy, stearynowy) oraz minerałów w oleju z nasion marchwi,  ma on działanie przeciwwirusowe i antyseptyczne.

Doskonale sprawdza się w leczeniu egzemy, łuszczycy, blizn potrądzikowych, krost i przebarwień, niweluje przebarwienia słoneczne oraz przyspiesza gojenie drobnych skaleczeń, ran i pęcherzy. Olejek marchewkowy chroni przed szkodliwym działaniem UV i poparzeniami słonecznymi oraz regeneruje skórę po opalaniu. Świetnie łagodzi podrażnienia i chroni skórę przed działaniem czynników zewnętrznych. Dodatkowo olejek pobudza produkcję nowych komórek, nadając cerze młody wygląd.  

Należy jednak pamiętać, że naturalne filtry UV nie są tak skuteczne i stałe w ochronie skóry jak w kremach do opalania z filtrem. Dlatego, nie należy stosować czystego oleju z marchwii zamiast olejku do opalania. 

Masaż ciała olejem z nasion marchwi pomaga w utrzymaniu prawidłowego nawilżenia, redukcji niedoskonałości takich jak cellulit czy zwiotczenie naskórka. To również doskonały specyfik do stosowania podczas masażu obolałych mięśni i stawów po intensywnym treningu. 

Olejek z marchwi znajduje zastosowanie w pielęgnacji skóry głowy i włosów suchych, osłabionych i zniszczonych zabiegami typu farbowanie, rozjaśnianie, trwała ondulacja. Regularny masaż pobudza cebulki włosowe i wspomaga wzrost włosów. Dodatkowo włosy stają się nawilżone, odżywione, lśniące i zdrowsze.  

Olej z nasion marchwi Ecoflores świetnie sprawdzi się jako dodatek do kremów, balsamów, maseczek, peelingów, olejku do opalania i kosmetyków DIY jako środek wzbogacający. Można również stosować go bezpośrednio na skórę zamiast kremu do twarzy.  Należy zaaplikować kilka kropli olejku na dłonie i delikatnie wmasować w skórę twarzy. Doskonały także jako dodatek do kąpieli. 

Właściwości:

 - nierafinowany
- tłoczony na zimno
- posiada delikatny zapach i zielonkawą barwę.

 

Przechowywanie: 

Po otwarciu zaleca się przechowywanie oleju w lodówce.

Chronić przed światłem. 

Olej sprzedawany jest w opakowaniu plastikowym. 

 

Oleje kosmetyczne i masła kosmetyczne do mydeł tradycyjnych Poradnik Ecoflores

  

Mydła na zimno Poradnik

 

Mogą Cię zainteresować

Opinie o produkcie (1)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

18 czerwca 2021

W poniedziałek zamówiłam a w czwartek olej już bylu mnie. Dodam że wysyłka była za granicę. Transakcja i dostawa przebiegły nad wyraz sprawnie. Moje uznanie dla firmy i szczery komplement. Inne firmy mogą się dużo od Państwa nauczyć a zamawiam regularnie produkty z Polski. Co do oleju to dopiero zaczynam stosować więc wypowiem się później o efektach. Jednakże już zauważyć można, że olej z nasion marchwi jest aksamitny, o subtelnym zapachu i kolorze. Podsumowując szczerze polecam tego dostawcę:)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl