OLEJ Z PESTEK DYNI

Dostępność: w sprzedaży
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 11,00 zł 11.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 5
Producent: -
Kod produktu: OL.DYN.

Opis

 

OLEJ Z PESTEK DYNI NIERAFINOWANY, TŁOCZONY NA ZIMNO

INCI: Cucurbita Pepo Seed Oil

Data ważności: 01.09.2021 Nr Partii: 01092020

Data ważności: listopad 2020 r., czerwiec 2021 r. 

Wyprodukowano w UE na zlecenie Ecoflores

Olej ten jest niezwykle łagodnym i skutecznym produktem do pielęgnacji skóry całego ciała a także do pielęgnacji włosów. Bogactwo witamin E, C, D, B, kwasów tłuszczowych Omega 3, Omega 6  oraz przeciwutleniaczy sprawia, że jest to jeden z bardziej cenionych olejów o działaniu pielęgnacyjnym. Regularne stosowanie oleju z nasion dyni wspomaga walkę z wolnymi rodnikami oraz pozwala na utrzymanie odpowiedniego nawilżenia naskórka co skutkuje lepszą kondycją skóry i zachowaniem jej młodzieńczego wyglądu i blasku. Bogactwo witamin oraz minerałów takich jak cynk i potas, a także duża zawartość beta-karotenu sprawia, że olej z nasion dyni poprawia koloryt skóry, wspomaga jej szybszą regenerację, łagodzi podrażnienia, dlatego polecany jest również do stosowania po zabiegach kosmetycznych. Jest również pomocny przy redukcji zmian trądzikowych na skórze.

Olej z pestek dyni doskonale spełni się w roli balsamu do ciała. Szczególnie polecany po kąpieli słonecznej  lub kąpielach w morzu czy basenie w celu regeneracji przesuszonej skóry. Olej z dyni jest również doskonały do pielęgnacji włosów. Maseczka z dodatkiem oleju z dyni sprawi, że włosy staną się błyszczące i miękkie.

INCI: Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil

Stosowanie:

- Olej możemy stosować bezpośrednio na skórę

- Jako dodatek do kosmetyków w ilości 5-20 %

Właściwości:

- tłoczony na zimno

- posiada delikatny zapach i żółtawą barwę.

Przechowywanie:

Po otwarciu zaleca się przechowywanie oleju w lodówce.

Chronić przed światłem.

Olej sprzedawany jest w opakowaniach plastikowych 

W przypadku wyboru opcji opakowanie Eco: 100 ml oleju w szklanej butelce z plastikową nakrętką, Więcej szczegółów znajdziesz w artykule: https://www.ecoflores.eu/pl/n/48

 

Oleje kosmetyczne i masła kosmetyczne do mydeł tradycyjnych Poradnik Ecoflores

  

Mydła na zimno Poradnik

 

mogą Cię również zainteresować

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl