Alkohol izopropylowy kosmetyczny 99,8%

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 6,50 zł 6.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.97442
Producent: EU
Kod produktu: Alk.izop

Opis

ALKOHOL IZOPROPYLOWY KOSMETYCZNY 99,8%

 

Data ważności: czerwiec 2023 r. Numer Partii: 75427746/T

Data ważności: styczeń 2023 r. Numer Partii: 21/02/2086

 

 

Alkohol izopropylowy w czystej postaci to wyjątkowy preparat czyszczący i dezynfekujący o uniwersalnym zastosowaniu i bogatych właściwościach. Stanowi jeden z głównych składników wykorzystywanych w przemyśle kosmetycznym, optycznym, farmaceutycznym, browarniczym, spożywczym, chemicznym - bezpiecznie usuwa zanieczyszczenia, ma silne działanie odkażające, działa jak rozpuszczalnik organiczny. To niezastąpiony składnik podczas tworzenia własnego mydełka z bazy glicerynowej. 

Oferowany przez nas alkohol izopropylowy oferowany jest w mililitrach, a nie gramach.
Alkohol jest lżejszy od wody w stosunku około 0,7809 g/cm3.

 

"70% wodny roztwór stosowany jest jako płyn antyseptyczny". Żródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Izopropanol

Jeżeli chcesz rozcieńczyć alkohol izopropylowy możesz skorzystać z kalkulatorów online np. takich jak: https://receptura.edu.pl/receptura/kalkulatory/rozcienczanie-roztworow/

Oferowany przez nas alkohol izopropylowy sprzedawany jest w litrach, a nie kilogramach.
Alkohol jest lżejszy od wody i waży około 0,7809 g/cm3.

 

 

ZASTOSOWANIE W KOSMETYCE

Najpopularniejszy alkohol stosowany do usuwania bąbelków powietrza powstających podczas domowej produkcji mydełek glicerynowych. Podczas produkcji mydełek glicerynowych – płynną, wlaną do foremki bazę mydlaną spryskaj alkoholem izopropylowym, najlepiej za pomocą niewielkiego rozpylacza. Celem jest usunięcie pęcherzyków powietrza. Pozostaw mydełka do wystygnięcia.

Alkohol izopropylowy ma charakterystyczny zapach, który nie pozostaje w mydełku - ulatnia się (wyparowuje) chwilę po spryskaniu nim powierzchni. Stosowany także jako zmywacz do paznokci oraz środek dezynfekujący do przyrządów tj. pojemniki, menzurki, zlewki, mieszadła i innych wykorzystywanych do wyrobu domowych kosmetyków.
 

 

ZASTOSOWANIE W OPTYCE

Ze względu na jego obojętny wpływ na większości powszechnie stosowanych tworzyw sztucznych oraz szkła jest doskonałym środkiem czyszczącym i odkażającym wykorzystywanym w optyce. Doskonały również do oczyszczania urządzeń elektrycznych i elektronicznych tj. telefony, czytniki laserowe DVD i CD, soczewki, pryzmaty, napędy dyskowe i sprzęt audio-video a także do usuwania tłuszczów wodoodpornych, środków smarnych i taśm przewodzących Jego wodny roztwór 70 % może być stosowany jako środek antyseptyczny powierzchni i narzędzi.

 

Właściwości alkoholu izopropylowego

 

Przeźroczysta, płynna substancja o charakterystycznym zapachu.

Działanie odkażające, czyszczące, odtłuszczające powierzchnie i narzędzia.

Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, z dala od źródeł ciepła, z dala od dzieci i zwierząt, produkt nie nadaje się do spożycia.

Preparat jest łatwopalny, należy go stosować ostrożnie, unikając źródeł ognia, iskrzenia, wysokiej temperatury.

Posiada charakterystyczny zapach.

 


W naszym sklepie cena alkoholu izopropylowego uzależniona jest od pojemności opakowania.

 

 

Serce Górnika przepis na mydełko z bazy mydlanej Ecoflores

 Przepisy na mydełka

mogą Cię również zainteresować

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl