Hydrolat Kokosowy

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 9,99 zł 9.99
ilość + -szt.
dodaj do przechowalni

towar niedostępny

* - Pole wymagane

Opis

Hydrolat z Kokosa

 

Skład INCI: Cocos Nucifera Water, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate

Data ważności: 16-06-2029 Nr Partii: 16062026

Data ważności: 06-10-2028 Nr Partii: 06102025

  Kraj pochodzenia: Maroko 

surowiec kosmetyczny

 Hydrolat Kokosowy pozyskiwany przez destylację miąższu kokosowego.

Kosmetyczna woda kokosowa – właściwości:

Hydrolat z kokosa, znany również jako naturalna woda kokosowa, posiada liczne właściwości pielęgnacyjne, które doskonale nawilżają i odżywiają skórę. Ma on lekki, kokosowy aromat, który wpływa na doznania pielęgnacyjne i relaksację podczas aplikacji na skórę. Woda kokosowa działa nawilżająco, łagodząco. Regularne stosowanie hydrolatu z kokosa może wspomóc walkę z niedoskonałościami skóry, dzięki jego działaniu oczyszczającemu i tonizującemu. Jest on idealny do każdego rodzaju cery, w szczególności do cery wrażliwej, suchej ze skłonnościami do przesuszenia, powstawania zmarszczek.Doskonale pielęgnuje cerę, pozostawiając ją nawilżoną, o zdrowym połysku. Przywraca skórze jej naturalne ph. Hamuje jednocześnie działanie wolnych rodników.Regularne stosowanie hydrolatu z kokosa sprawia, że skóra staje się gładka, pory zwężają się, a drobne zmarszczki stają się wygładzone.Hydrolat może mieć zastosowanie jako samodzielny surowiec lub jako składnik złożonych receptur. Idealny jako składnik nawilżającego serum do twarzy, balsamów do ciała, szamponów i mgiełek o działaniu nawilżającym i łagodzącym.

Zastosowanie Hydrolatu Kokosowego:

- Mgiełka do twarzy, ciała i włosów – naturalnym sposobem na ukojenie i nawilżenie skóry jest woda kokosowa. Na co dzień sprawdza się doskonale jako tonik odświeżający, przywracając skórze równowagę i zdrowy wygląd.- Dodatek do łagodnych kremów, balsamów, serum – co daje woda kokosowa, jako składnik kosmetyków do ciała i twarzy? Jest źródłem witamin z grupy B, witaminy C oraz kwasów tłuszczowych, które wspierają barierę ochronną skóry.- Dodatek łagodzący do dezodorantów – hydrolat kokosowy łagodzi podrażnienia i wspiera procesy naprawcze po goleniu wrażliwej skóry pach.- Dodatek do szamponów, odżywek, płukanek do włosów – popularnym składnikiem kosmetyków do włosów jest kokos. Właściwości tego owocu sprawiają, że doskonale nawilża, wzmacnia i regeneruje włosy, nadając im miękkość, blask oraz ochronę przed przesuszeniem i uszkodzeniami.- Dodatek do toników do twarzy i składnik płynów micelarnych – kosmetyki z kokosem pomagają usunąć zanieczyszczenia bez podrażnień.

Można stosować bezpośrednio na skórę lub jako dodatek do kosmetyków. Hydrolat jak każda substancja pochodzenia naturalnego, może wywołać reakcje alergiczne lub wywołać podrażnienie skóry u osób wrażliwych na substancje naturalne pochodzenia roślinnego. Reakcje takie są sprawią indywidualną naskórka i predyspozycji do wrażliwości na składniki roślinne. 

Przechowywanie:Przechowywać w chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem światła i wilgoci.

 

 Przepisy na mydełka

Mogą Cię zainteresować

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium