Macerat z Marchwi

Dostępność: w sprzedaży
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 9,99 zł 9.99
ilość + -szt.
dodaj do przechowalni

towar niedostępny

* - Pole wymagane
Ocena: 4.98611
Producent: EU
Kod produktu: MM

Opis

MACERAT Z MARCHWI

 

INCI: Helianthus Annuus Seed Oil, Daucus Carota Sativa Extract

 

Data ważności: 16.01.2024r. Nr Partii: 16012023

 

 

Wyprodukowano w UE na zlecenie Ecoflores

 

 

Macerat z marchwii to niezwykłe połączeniem bogactwa beta- karotenu występującego w korzeniu marchwi z bogactwem witamin zawartych w zimnotłoczonym, czystym oleju z nasion słonecznika.

 

Długotrwała, powolna maceracja tworzy bogaty w witaminę A, C, E oraz beta-karoten surowiec kosmetyczny.

Idealny do całorocznej pielęgnacji skóry twarzy i ciała.

Wzmacnia i nawilża naskórek.
Poprzez bogactwo składników intensywnie odżywia, redukując drobne zmarszczki.

 

Macerat z marchwi (macerat marchew) jest idealną propozycją dla osób, które przez cały rok chcą mieć lekko opaloną, muśniętą słońcem skórę.


Olej ze słoneczników – choć bardzo popularny zarówno w kuchni jak i w kosmetykach po które sięgamy z półek sklepowych, rzadko się docenia jego działanie na skórę. Olej słoneczników ma działanie pielęgnacyjne, zmiękczające, antyoksydacyjne na skórę. Działa oczyszczająco, tonująco na skórę. Polecany jest jako środek pielęgnujący dla cery z problemami skórnymi takimi jak wypryski, trądzik, jest lekki, nie zatyka porów, reguluje gospodarkę wodną i wydzielania sebum na skórze. Olej słonecznikowy poprzez swoją delikatność a zarazem uniwersalność jest doskonałym środkiem do pielęgnacji włosów.

 

Macerat jest doskonały jako dodatek do kremów, balsamów, peelingów.

Jest również rewelacyjny do stosowania bezpośrednio na skórę jako wspomagający opalanie olejek pielęgnacyjny.

 

Stosowanie:

 

- Macerat możemy stosować bezpośrednio na skórę lub włosy.

- Jako dodatek do kosmetyków w ilości 1-20 %

 

Właściwości:

- tłoczony na zimno olej słonecznikowy

- posiada delikatny zapach i intensywną pomarańczowo -żółłą barwę.

 

Przechowywanie:

 

Po otwarciu zaleca się przechowywanie produktu w lodówce.

Chronić przed światłem.

Olej sprzedawany jest w opakowaniu plastikowym, mlecznym, matowym. 

 

Uwaga ! Macerat ze względu na dużą ilość beta- karotenu pozostawia pomarańczowe plamy na ubraniu.
Zaleca się dokładne wmasowanie maceratu w skórę a następnie pozostawienie na klika minut do wchłonięcia.

 

 

Oleje kosmetyczne i masła kosmetyczne do mydeł tradycyjnych Poradnik Ecoflores

  

Mydła na zimno Poradnik

 

Mogą Cię zainteresować

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl