Olej ze Śliwek

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 12,00 zł 12.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.97242
Producent: EU
Kod produktu: Ol.sliw

Opis

 OLEJ Z PESTKI ŚLIWKI

 

INCI: Prunus 'Domestica Seed Oil

 

Data ważności: 2023-08-18 Nr partii: 18082022

Data ważności: 2023-06-29 Nr partii: 09052022

Data ważności: 2023-05-09 Nr partii: 09052022

 

 

Kraj pochodzenia: Polska

 

100% naturalny olej z pestek śliwki domowej Prunus domestica nierafinowany, tłoczony na zimno.

Pozyskiwany z pestek śliwki domowej Prunus domestica 

Bogaty w wartości odżywcze, pielęgnuje skórę twarzy i ciała. Szybko się wchłania nie pozostawia NA skórze zewnętrznej tłustej warstwy. Jest lekki, delikatny, doskonały do skóry dojrzałej, z tendencją do zmarszczek i utraty jędrności oraz  do cery suchej i podrażnionej. Olej śliwkowy koi, nawilża i odbudowuje płaszcz lipidowy oraz chroni naskórek przed utratą wody.

Polecany także do pielęgnacji skóry tłustej ze skłonnościami do trądziku, zmniejsza niedoskonałości, reguluje pracę gruczołów łojowych oraz odblokowuje pory.

 

Posiada wysoką zawartość składników odżywczych.

Bogaty w kwas oleinowy (Omega-9), kwas linolowy(Omega-6), witaminę E, beta karoten a także witaminy z grupy B. Doskonale chroni skórę przed wolnymi rodnikami a także niekorzystnymi czynnikami zewnętrznymi.  Łagodzi stany zapalne, zapobiega nadmiernej utracie wody z naskórka, wygładza i odżywia.

Zaleca się stosowanie oleju z pestek śliwki do pielęgnacji twarzy jak i całego ciała. Najskuteczniejszym sposobem stosowania oleju, jest wklepywanie lub delikatne wmasowywanie go w wilgotną skórę.

Olej z pestek śliwek pięknie pachnie, ma delikatny migdałowo-marcepanowy aromat i złoty kolor. Z powodzeniem może stać się luksusowym olejkiem do pielęgnacji ciała po kąpieli.

Jest również idealnym kosmetykiem do pielęgnacji włosów. Wmasowanie oleju śliwkowego w skórę głowy a także rozprowadzenie go na całą długość włosów, sprawi, że staną się one lśniące, jedwabiste i zdrowsze.

W zależności od potrzeb skóry można łączyć go z innymi olejami, olej z pestek śliwek dzięki dużej zawartości witaminy E i antyoksydantów działa stabilizująco i przeciwutleniająco i przedłuża trwałość receptur.

 

Olej z pestek śliwki ma właściwości stabilizujące i przeciwutleniające, co sprawia, że przedłuża on trwałość wielu mieszanin.

 

Zastosowanie :

- Masaż – w czystej postaci lub z dodatkiem innych olejów

- Olejowanie włosów – na sucho lub na mokro oraz na zniszczone i rozdwojone końcówki włosów

- Serum do łamliwych paznokci

- Dodatek do gotowych kosmetyków ( kremów, balsamów, masek do włosów)

- Składnik domowych masek do twarzy i włosów

 

- Dodatek do kąpieli 

 

- Dwufazowy nawilżacz -  wystarczy zmieszać olej z kwasem hialuronowym

- Balsam na suche i spierzchnięte usta

 

Dodatkowe informacje :

Zalecane stężenie -  może być stosowany bezpośrednio na wilgotną oczyszczoną skórę lub jako dodatek do kosmetyków.

Tłoczony na zimno

Nierafinowany

Przeznaczenie : kosmetyczne

Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Nie wystawiać na bezpośrednią ekspozycję słoneczną.

 

Olej sprzedawany jest w plastikowej butelce lub plastikowym kanistrze. Szklana butelka widoczna na zdjęciu nie jest częścią oferty.

 

W przypadku wyboru opcji opakowanie Eco: 100 ml oleju w szklanej butelce z plastikową nakrętką, Więcej szczegółów znajdziesz w artykule: https://www.ecoflores.eu/pl/n/48

 

 

Oleje kosmetyczne i masła kosmetyczne do mydeł tradycyjnych Poradnik Ecoflores

  

Mydła na zimno Poradnik

 

Mrożona Malina przepis na suflet kąpielowy Ecoflores

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl