OLEJ RYŻOWY

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 9,00 zł 9.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.95207
Producent: EU
Kod produktu: OL.RYZ

Opis

 Olej Ryżowy

 

Data ważności: 2023-05 Nr Partii: 0405Q057316

 

 

 

INCI: Oryza Sativa Bran Oil

Kraj pochodzenia: Hiszpania  

 

Naturalny olej ryżowy Ecoflores jest tłoczony na zimno, a następnie rafinowany, co  sprawia, że jest bogaty w składniki odżywcze i jednocześnie delikatny i lekki, dzięki czemu łatwo się rozprowadza i bardzo dobrze się wchłania oraz nie pozostawia na skórze tłustego filtru i nie zatyka porów. Otrzymywany z otrąb ryżowych. Posiada wyraźny, charakterystyczny zapach. Poprawia nastrój.

 

Właściwości kosmetyczne

 

Może być stosowany do każdego rodzaju skóry, polecany zwłaszcza do cery wrażliwej, delikatnej, suchej, dojrzałej, tracącej jędrność i elastyczność. Nawilża i odżywia skórę. Z powodzeniem zastąpi krem do twarzy zarówno na dzień jak i na noc.

Jest bogatym źródłem  nienasyconych kwasów tłuszczowych, - zawiera w swoim składzie kwas oleinowy oraz linolowy- oraz wielonasyconnych - kwas omega-6. Dodatkowo zawartość oryzanolu,  pobudza powstawanie nowych komórek i powstrzymuje procesy starzenia się skóry. Olej ryżowy zawiera także witaminę E - źródło młodości koenzym Q10, a także ceramidy które pielęgnują i odżywiają skórę, zapobiegają powstawaniu zmarszczek i delikatnie wygładzają już istniejące.

Co więcej witamina E - tokoferole i tokotrienole neutralizują działanie wolnych rodników oraz pomagają chronić przed powstawaniem nowotworów .Składniki zawarte w oleju ryżowym ujędrniają i odżywiają skórę oraz nadają jej zdrowy, piękny wygląd. Olej posiada skład bogaty w antyoksydanty tj. kwas ferulowy i tokotrienol, który działa przeciwrakowo. Zawiera naturalne filtry UV, dzięki czemu doskonale chroni skórę przed słońcem. Dodatkowo rozjaśnia przebarwienia. Zawarte w oleju sterole roślinne wykazują kojące właściwości i mają pozytywny wpływ na kondycję skóry.

 

Olejek ryżowy jest podstawą pielęgnacji w kosmetykach azjatyckich.

 

Nie tylko doskonale pielęgnuje skórę, ale również świetnie wpływa na kondycję włosów. Masowanie skóry głowy wpływa pobudzająco na cebulki, sprawiając, że włosy stają się mocniejsze i zdrowsze. Doskonale wpływa na włosy. Olejowanie przy użyciu oleju ryżowego odżywia komórki i poprawia krążenie krwi. Przy regularnym stosowaniu włosy stają się lśniące, mocne i zdrowe. 

 

Zastosowanie w kosmetyce :

 

- Masaż – w czystej postaci bezpośrednio na skórę lub z dodatkiem innych olejów

- Olejowanie włosów – na sucho lub na mokro

- Dodatek do gotowych kosmetyków (kremów, balsamów, masek do włosów)

- Składnik domowych masek do twarzy i włosów

- Dodatek do kąpieli

- Kosmetyk do masażu dla dzieci i niemowląt – alternatywa sklepowych oliwek dla dzieci.

- Składnik mydeł na zimno 

Może być stosowany przez kobiety w ciąży i dzieci. 

 

Dodatkowe informacje :

Tłoczony na zimno

Rafinowany

Przeznaczenie: kosmetyczne. 

Pamiętaj - to nie jest olej spożywczy.

Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Nie wystawiać na bezpośrednią ekspozycję słoneczną.

 

Olej sprzedawany jest w plastikowej butelce lub plastikowym kanistrze. Szklana butelka widoczna na zdjęciu nie jest częścią oferty.

 

 

Oleje kosmetyczne i masła kosmetyczne do mydeł tradycyjnych Poradnik Ecoflores

 

Mydła na zimno Poradnik

mogą Cię również zainteresować

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl