Olejek eteryczny Lawendowy

Dostępność: w sprzedaży
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 14,00 zł 14.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 5
Producent: -
Kod produktu: Ol. eter.law

Opis

 

Olejek eteryczny LAWENDA Ecoflores 

INCI: Lavendula angustifolia flower oil

Data ważności: 2023-10-23 Nr partii: 8733

Data ważności: 2023-08-14 Nr partii: 7753

Termin ważności: 2021-11, 2022-10

Kraj pochodzenia: Bułgaria, Francja

Przeznaczenie: kosmetyczne

Zawiera: Benzyl Benzoate, Coumarin, Eugenol, Geraniol, Limonene, Linalool

Naturalny olejek eteryczny uzyskiwany w procesie destylacji parą wodną kwiatówlawendy wąskolistnej (Lavandula angustifolia) ma intensywny zapach i aromat lawendy. Pochodzi z niewielkich manufaktur w Bułgarii i Francji, zajmujących się pozyskiwaniem najwyższej jakości olejków eterycznych poczynając od ekologicznej uprawy lawendy, poprzez ich zbieranie i uzyskiwanie surowca końcowego.

Olejek lawendowy często stosowany w aromaterapii ze względu na udowodnione naukowo właściwości relaksujące i antydepresyjne. Zapach lawendy działa uspokajająco, ułatwia zasypianie. Pomocny przy migrenach, na ból głowy i bóle menstruacyjne.Wykorzystywany w medycynie i kosmetologii ze względu na właściwości antyseptyczne, antytoksyczne, odkażające, bakteriobójcze, przeciwzakaźne, odtruwające, przeciwbólowe, przeciwskurczowe i poprawiające ukrwienie naskórka. Doskonały przy zwalczaniu bólu głowy, migreny, bezsenności. Również idealnie sprawdza się jako dodatek do kosmetyków o działaniu relaksującym.

Skutecznie działa jako dodatek do pielęgnacji naskórka łagodzą drobne podrażnienia i zaczerwienienia. Doskonale sprawdzi się w przypadku cery tłustej i mieszanej, zmniejsza wydzielanie sebum. Olejek polecany jest przy trądziku, łagodzi stany zapalne i efektywnie zwalcza bakterie, które powodują problemy skórne. Ze względu na właściwości nawilżające i łagodzące świąd wykorzystywany przy leczeniu egzemy. Silne przeciwutleniacze skutecznie zwalczają szkodliwe działanie wolnych rodników działając detoksykująco. Olejek lawendowy znajduje również zastosowanie jako naturalny tonik, poprawia krążenie zapewniając odżywienie komórek skóry i poprawę jej kolorytu. Właściwości antyseptyczne i przeciwzapalne lawendy sprawiają że olejek przyspiesza gojenie ran i oparzeń oraz łagodzi obrzęki po ukąszeniach owadów. To także skuteczny środek na odstraszanie komarów i moli, owady nie tolerują zapachu lawendy.

Pomaga również w leczeniu dolegliwości skóry głowy jak łupież, łuszczyca, wypadające i osłabione oraz przetłuszczające się włosy. Masaż skóry głowy z użyciem olejku lawendowego poprawia krążenie krwi, przyspieszając wzrost włosów. Olejek pomocy jest także w walce ze suchą i swędzącą skórą głowy.

Stosowanie

Po rozcieńczeniu do masażu ciała, jako dodatek do szamponów i kąpieli.

Bardzo dobrze sprawdza się jako dodatek do kremów, balsamów, maseł oraz mydeł zarówno z bazy mydlanej jak i tradycyjnych sodowych produkowanych metodą na zimno.

Znajduje zastosowanie również w aromaterapii, w tym celu należy dodać kilka kropli olejku lawendowego do gorącej wody, nawilżacza powietrza lub kominka aromatycznego.

Poniżej znajdziecie Państwo komplet dokumentacji do pobrania. 

Uwaga :Zdjęcie ma charakter poglądowy, opakowanie właściwe różni się od tego na zdjęciu.

Opakowanie szklane, ciemne. 

 

Przepisy na mydełka
Muszelki przepis YouTube

mogą Cię również zainteresować

Opinie o produkcie (1)

6 października 2020

Super relaksujący zapach

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl