Wosk Carnauba T1

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 16,00 zł 16.00
ilość + -szt.
dodaj do przechowalni

towar niedostępny

* - Pole wymagane
Ocena: 4.99
Producent: EU
Kod produktu: WCARNAUBA

Opis

WOSK CARNAUBA TYP T1

 

INCI: Copernicia Cerifera Cera

Data ważności: 11.2029 Nr Partii: 156/22

Zastosowanie: kosmetyczne

Wyprodukowany w Brazylii.

 

Wosk Carnauba (Cera Carnaub) Naturalny wosk roślinny, pozyskiwany z palmy Copernicia cerifera rosnącej w Brazylii.
Jest woskiem twardym, kruchym o wysokiej temperaturze topnienia 80-85 st. C
 

Doskonały jako dodatek do kremów, maseł, pomadek, balsamów i szminek. W emulsjach ma działanie emulgujące i stabilizujące. W kosmetykach posiada działanie zmiękczające, ochronne, pełni rolę filtru zatrzymującego nawilżenie w skórze
. Jako składnik szminek działa nawilżająco i nabłyszczająco na delikatny naskórek ust.
 

Może stanowić alternatywę wosku pszczelego dla osób ze stwierdzoną alergią na produkty pszczele lub dla wegan. 

Wosk ten potocznie zwany jest również: Carnuba, Karnauba, Karnuba 


Przepisy na mydełka

 

Zimowa świeca do masażu przepis Ecoflores

 

Mogą Cię zainteresować

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium