Wosk Sojowy Ecoflores SoyWax 45 do świec zalewanych

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 14,19 zł 14.19
ilość + -szt.
dodaj do przechowalni

towar niedostępny

* - Pole wymagane
Ocena: 4.952
Producent: EU
Kod produktu: EFSW45

Opis

Wosk Sojowy Ecoflores SoyWax 45 do świec zalewanych

  

Data ważności: 04-2029 Nr. partii: B708005

Data ważności: 01-2029 Nr. partii: B693133

Miejsce pochodzenia surowca: EU

Miejsce produkcji: EU

Zastosowanie:  produkcja świec dekoracyjnych zalewanych w naczyniu 

Wygląd zewnętrzny: płatki lub granulki 

 

Dane techniczne : 

- Wosk biodegradowalny, naturalny

- Temperatura topnienia  45 st. C

- Temperatura krzepnięcia ( zastygania ) 39 st. C

- Sugerowana temperatura wlewania wosku do formy 45 st. C 

Ecoflores SoyWax 45

 

Z dumą i radością przedstawiamy wosk sojowy Ecoflores SoyWax 45 którego receptura została stworzona specjalnie dla Ecoflores.

Wyprodukowany przez światowego lidera w produkcji wosków roślinnych, opracowana pod produkcję świec zalewanych w naczyniach. Przeznaczony zarówno dla hobbystów jak i profesjonalistów.

Proces uwodornienia przeprowadzony w najwyższych standardach europejskich, z wyselekcjonowanych olejów sojowych, sprawił, że wosk ten jest idealny do pracy.

Niska temperatura topnienia, bardzo dobra przyswajalność zapachu i koloru sprawiają, że wosk idealnie nadaje się do produkcji świec jakości Premium.

Przy zastosowaniu prawidłowej temperatury topnienia oraz właściwym procesie stygnięcia, wosk można wlewać jednorazowo, bez konieczności nadlewania. Doskonale przywiera do ścianek naczynia, charakteryzuje się pięknym kremowym kolorem, delikatnym naturalnie mlecznym zapachem.

Wosk Ecoflores SoyWax 45 jest woskiem o przeznaczeniu kosmetycznym. Idealnie nadaje się do produkcji świec do masażu. Można go zastosować samodzielnie lub wzbogacając go o składniki pielęgnujące takie jak Wosk kokosowy Ecoflores CocoWax 32, który sprawi, ze świeca stanie się bardziej treściwa i bogatsza we właściwości natłuszczające i pielęgnacyjne.  Ze względu na swoje właściwości pielęgnacyjne i zastosowani kosmetyczne wosk ten polecany jest również jako dodatek  do mydeł produkowany metodą Cold Process. Ilość użytego składnika w mydle zależna jest od  całościowej receptury, zgodnej z kalkulatorem mydlanym.

Jak w przypadku każdego wosku roślinnego, ważne są wcześniejsze testy dobrania idealnych proporcji knota, naczynia, ilości kompozycji zapachowej i barwników w zależności od własnych preferencji i zamierzeń efektu końcowego. Dlatego też, przed produkcją na szerszą skalę sugeruje przeprowadzenie testów kompatybilności zastosowanych składników w świecy.

 

Jaki knot wybrać - artykuł

 

 

Świeca Sojowa Przepis

 

Mogą Cię zainteresować

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium