lanolina kosmetyczna

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 10,00 zł 10.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.99
Producent: -
Kod produktu: Lanolina

Opis

 LANOLINA

 

INCI: Lanolin

Data ważności: 01-03-2024 Nr partii: L05193/2

Data ważności: 01-10-2023 Nr partii: L05051/2

Data ważności: 01-06-2023 Nr partii: L04969/2

Data ważności: 01-07-2022 Nr partii: L04737

Data ważności: 01-04-2022 Nr partii: L04656

Kraj pochodzenia: Belgia

Zastosowania: kosmetyczne i farmaceutyczne.

Spełnia wymagania Ph.Eur. 

Pochodzenie: zwierzęce

 

Wysokiej jakości lanolina naturalna kosmetyczna, farmaceutyczna czysta.

 

To naturalna substancja pochodzenia zwierzęcego, wykorzystywana w kosmetyce i farmaceutyce. Czysta, nieuwodorniona.

Stosowana jako baza lub dodatek do kremów, maści, balsamów, pomadek do ust.

Lanolina jest naturalnym woskiem pozyskiwanym z owczej wełny.
Wytwarzana przez skórę zwierząt w celu ochrony ich ciała przed zimnem lub nadmiernym upałem.

 

Lanolina Ecoflores

Oczyszczona Lanolina posiada kolor żółto- brązowy lub ciemnożółty oraz charakterystyczny zapach. Rozpuszczalna w tłuszczach, nie rozpuszcza się w wodzie, choć ma zdolność pochłaniania, absorpcj wody w ilości do 50 % swojej wagi.

Topi się w temp. 36-42 st. C

Skład lanoliny jest bardzo zbliżony do warstwy lipidowej ludzkiego naskórka. Znajdują się w niej: sterole, kwas karnaubowy, stearynowy, cerotynowy.

 

Zastosowanie lanoliny

 

Lanolina kosmetyczne jest częstym składnikiem kremów i balsamów ze względu na właściwości nawilżające i pielęgnacyjne. Krem z dodatkiem lanoliny także dobrze wygładza i stanowi barierę ochronną dla skóry. Stosowany jest zazwyczaj do miejscowej pielęgnacji skóry przesuszonej, spierzchniętych ust oraz ognisk łuszczycy. To świetny produkt także dla osób z tendencją do pojawiania się zajadów. Na powierzchni skóry tworzy warstwę okluzyjną, film ochronny, zapobiegający utracie wody z naskórka i wysuszeniu. Reguluje gospodarkę wodną, zmiękcza naskórek i usta, kompleksowo je nawilża jak również wygładza. 

 

Lanolina kosmetyczna jest doskonała jako środek zmiękczający w szczególności do skóry suchej, bardzo suchej. Przynosi ulgę przesuszonej skórze, łagodzi podrażnienia oraz przyspiesza gojenie uszkodzeń naskórka i niewielkich ran. Lanolinę często wykorzystuje się w produkcji kosmetyków do skóry atopowej. Zaleca się ją także do stosowania dla kobiet w ciąży, szczególnie na okolice brodawek. Dzięki temu, że odpowiednio natłuszcza i chroni skórę może być także przeznaczona do pielęgnacji skóry dzieci.

 

Lanolina kosmetyczna jest doskonałym naturalnym emulgatorem ze względu na zdolność wiązania ze sobą wody oraz substancji rozpuszczalnych w wodzie. Po połączeniu wody z lanoliną uzyskujemy W/O stabilną substancję wody z olejem, która jest powszechnie wykorzystywana w produkcji kosmetyków.

Ze względu na działanie natłuszczające, wygładzające, emulgujące, a także proste i stabilne połączenie z innymi składnikami, wykorzystanie lanoliny sprawdza się jako nośnik maści, kremów i balsamów.  

 

 


Przepisy na mydełka

mogą Cię również zainteresować

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl